Bulwijn.nl Bulwijn.nl English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

Starosel Winery Complex & Spa

 

Starosel Winery is in 2005 gebouwd als een complex voor wijn- en spa-toerisme en ligt aan de voet van een historische heuvel in de buurt van het dorpje Starosel. De eeuwenoude wijnbouwtraditie leeft hier in een moderne omgeving, waar de Sredna Gora-gebergte de Thracische Lowvlakte (Thracian Lowlands) ontmoet. In een prachtige kloosterachtige ketting gebouw, vlakbij het grootste Thracische heiligdom dat ooit in de Balkan is gevonden, ligt het Starosel Winery Complex, terecht “De Tempel van Wijn” genoemd door de gefascineerde bezoekers. 

Geïnspireerd door de oude geschiedenis en de lange wijntraditie in het gebied rond het dorpje Starosel, besloot de eigenaar – de heer Angel Angelov, geld, tijd en moeite te investeren om deze succesvolle zaak op te starten. “Naast geld en tijd hebben we nog veel emoties ingezet en ons voorbereid op de grote uitdaging”, legt Angelov uit. Vanaf het begin van zijn idee heeft Angel Angelov Starosel Winery meer dan net een ander goed wijnhuis bedacht. Het project was grootschalig. Naast het maken van wijn, was het ook gericht op cultuur en wijntoerisme. De gebouwen zijn uitsluitend van steen en hout gemaakt. Het complex biedt alle gelegenheden en comfort voor degenen die op zoek zijn naar een uitstekende plek om te ontspannen door de schoonheid en de rust van het platteland. Naast het sfeervolle hotel en het restaurant met uitstekende lokale gerechten, beschikt het complex over een spa-centrum, grote buiten- en binnenzwembaden, pianobar en een mooie mini-dierentuin.

Wijn staat uiteraard centraal in het Starosel Winery Complex. Om de oude Thracische tradities in de wijnbouw voort te zetten, gaf Angelov zijn vertrouwen aan de bewezen Bulgaarse oenologen - de broers Valentin en Krasimir Bambalov. Vandaag de dag beschikt het wijnhuis over alle benodigde moderne uitrusting voor kwalitatief hoogwaardige wijnbouw en heeft een capaciteit van 1.000 ton druiven per jaar.

Starosel Winery Complex heeft 70 hectare aan wijngaarden. 8 ha daarvan ligt in de directe omgeving van het complex, terwijl de rest dicht bij de stad Pazardzhik ligt. De geteelde druivenrassen zijn Mavrud, Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah – van de rode, Chardonnay, Muscat en Sauvignon Blanc – van de witte. Door een goede balans tussen de moderne en de traditionele wijnbouwmethoden probeert men hier om optimaal gebruik te maken van de lokale bodem- en klimaatomstandigheden en het terroir op de beste manier uit te laten drukken in de wijnen. 

Een van Starosel’s beste resultaten is het merk Terroir. Deze wijn – een blend van Cabernet Sauvignon en Merlot, vertelt enorm veel over het land van de Sitalces en zijn erfgoed. De wijn verrast met harmonie tussen fruit en hout, dankzij de 14 maanden luxe houtlagering op eiken vaten. De verschillende oogsten zijn van vergelijkbare kwaliteit en stijl, en winnen prijzen zowel in Bulgarije, als in het buitenland.

De Starosel premium wijn – Millesime, verdient zeker ook speciale aandacht. Hij is een blend van Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah, die 14 tot 16 maanden huutgerijpt word in nieuwe eikenvaten. De woord “millesime” is wereldwijds een begrip voor wijnstokken waarop het klimaat het meest gunstig is geweest en de druiven hun beste fysiologische rijpheid en evenwichtige structuur hebben bereikt.

De wijnkelder's jonge wijnen krijgen de naam Starosel. Ze bieden frisse fruitige smaken en goede intensiteit. Het meest waard om te vermelden zijn de Mavrud, evenals de blend Chardonnay & Muscat.

Het complex beschikt ook over een moderne distilleerderij voor het produceren van dranken met een hoog alcoholgehalte. Traditionel Bulgaarse rakia van uitstekende kwaliteit wordt hier naast de wijn gemaakt en kan geproefd worden in het restaurant of gekocht in de wijnwinkel.

Het eerbetoon aan de Thracische tradities is overal in het Starosel Winery Complex te zien, maar is het meest opmerkelijk in de unieke wijnlokaal die diep onder de grond ligt. Het is echt een bijzondere plek - een replica van het Thracische heiligdom in de Chetiniova Mound. De koepelarchitectuur creëert een fenomenaal akoestisch effect. Het geluid van een persoon of een instrument, dat in het midden van de hal wordt gespeeld, is als echo door het hele gebouw te horen. De wijnlokaal wordt vaak gebruikt voor speciale evenementen en voor reproductie van de Orphic rituelen van de Thracians in een authentieke sfeer. De hal herbergt ook de eikenvaten voor de rijping van de hoogste klasse wijnen, samen met een uitgebreide oenotheque collectie.

De Thracians hebben wijn in heilige rituelen gedronken alvorens ze gevechten aangingen en om met hun goden te verbinden. In het Starosel Wijnkeldercomplex is de geest van deze oude beschaving nog levend, meer dan ooit. En de wijnen – goddelijk!

 

BETAALMETHODEN
NIEUWE VERLAAGDE TARIEVEN
 
 BE & NL & DE
≥ 12 flessen - gratis thuisbezorgd
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
Actueel
Vinica Mavrud BIO - Officieel De Beste Wijn van een autochtone druif uit Bulgarije ...

Onze Vinica Mavrud BIO is opnieuw goed beoordeeld door DiVino: 
 - 3e plaats van de TOP 50 Bulgaarse wijnen voor 2019;
 - De BESTE wijn van een autochtone druif.

"De meest herkenbare Bulgaarse wijn in stijl, concept en smaakprofiel ..."

...
Plovdiv in Bulgarije - Europese Culturele Hoofdstad 2019

Plovdiv is de eerste Bulgaarse stad die zich Culturele hoofdstad van Europa mag noemen. De prachtige Bulgaarse stad Plovdiv is tevens een van de oudste van Europa. De slogan van de stad is 'Antiek en eeuwig'. Gelegen in het zuidoosten van Bulgarije is Plovdiv een belangrijk bestuurlijk, industrieel en cultureel centrum, met verschillende universiteiten, diverse hogescholen, instituten en musea, maar ook de geboorteplaats van veel grootse wijnen.

...
Bulwijn gaat verder ...

Copyright ©2020 Bulwijn.be
Created by Be Easy Web Design