Bulwijn.nl Bulwijn.nl English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

BIO & Duurzaam

 

Bulwijn Duurzaam

 

 

Veel consumenten hechten steeds meer waarde aan duurzame productie. Duurzaam betekent millieuvriendelijk, zo min mogelijk belastend of vervuilend voor het milieu. Er worden geen of zo weinig mogelijk chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt, ook geen kunstmest, omdat de productie ervan veel energie vraagt. De duurzame landbouw heeft in feite dezelfde werkwijze als de biologische landbouw. En daar staat Bulwijn ook voor! Want dat is immers wat een moderne, bewuste consument vanzelfsprekend vindt. Dat een product afkomstig is van een bedrijf dat extra aandacht besteedt aan duurzaamheid, herkent u aan ons Bulwijn Druurzaam logo. De wijnen waarbij dit logo staat, voldoen 100% aan onze criteria voor duurzame landbouw en productie. Biologisch zonder certificaat dus!

Met of zonder cerificaat?

Duurzame wijnbouw is voor onze producenten al jaren vanzelfsprekend, omdat je van gezonde, rijpe druiven nu eenmaal betere wijn maakt. Een wijnboer produceert dus biologische wijnen zonder of met een certificaat. Een certificaat betekent niets meer dan dat er een keuring is geweest en dat er controle plaats vindt. Bovendien is de certificering vaak een kostbaar en tijdrovend proces. Zonder certificaat betekent bijvoorbeeld dat de wijnboer zeker is van zijn product en dat hij vertrouwd op de wijnhandelaar die zijn product op een juiste manier zal presenteren naar de klanten. De wijnhandelaar zal in dit soort gevallen een verhaal vertellen over de wijn en zo de consument overtuigen van het feit dat het simpelweg een correcte biologische wijn is waarbij alleen een certificaat ontbreekt.

Onze kwaliteits-controle.

Wij kennen onze producenten persoonlijk en bezoeken onze ze zo vaak mogelijk. Iedere jaargang wordt opnieuw geproefd, vaak meerdere keren in de kelder en nadat de wijn gebotteld is. Zo kan het zijn dat jaren worden overgeslagen, maar in ieder geval is elk nieuwe jaargang weer een belevenis. Ook worden wijnen in samenspraak met ons geassembleerd, om ze een eigen Bulwijn touch te geven. 

 

Biologisch (gecertificeerd)

Sinds 1 juli 2010 is er door de Europese Unie een officieel logo wat  aangeeft dat een product gecertificeerd biologisch is. Dit logo staat aangegeven op alle producten die biologisch zijn volgens de Europese wetgeving. Het voordeel is dat alle producten met dit logo binnen Europa en producten die naar Europa worden geïmporteerd voldoen aan de “EU-verordening van biologische producten”

 

BETAALMETHODEN
NIEUWE VERLAAGDE TARIEVEN
 
 BE & NL & DE
≥ 12 flessen - gratis thuisbezorgd
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
Actueel
Recensie van Ed Huijzer, geproefd op de Nederlandse Wijnfeesten

Het was weer gezellig druk en weer een geslaagd evenement. Bulwijn was ook dit jaar exposant op de Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek. Naast degene die ons kenden van vorige edities, mochten we ook veel nieuwe klanten laten proeven. En natuurlijk was voor hen de verrassing nog groter. Iedereen heeft wel iets nieuws ontdekt.

...
Plovdiv in Bulgarije - Europese Culturele Hoofdstad 2019

Plovdiv is de eerste Bulgaarse stad die zich Culturele hoofdstad van Europa mag noemen. De prachtige Bulgaarse stad Plovdiv is tevens een van de oudste van Europa. De slogan van de stad is 'Antiek en eeuwig'. Gelegen in het zuidoosten van Bulgarije is Plovdiv een belangrijk bestuurlijk, industrieel en cultureel centrum, met verschillende universiteiten, diverse hogescholen, instituten en musea, maar ook de geboorteplaats van veel grootse wijnen.

...
Bulwijn gaat verder ...

Copyright ©2019 Bulwijn.be
Created by Be Easy Web Design