Bulwijn.nl Bulwijn.nl English: Bulwine.com Bulwine.com

Bulwijn Proefnotities & Aanraders

 
 

Hét wijnmagazine voor liefhebbers & professionals.
Het meest informatieve wijntijdschrift in de Benelux.


Perswijn is het belangrijkste onafhankelijke wijntijdschrift in de Benelux. Het verschaft informatie over wijnen uit de gehele wereld en het is altijd op zoek naar nieuwe en verrassende ontdekkingen. Het staat vol met boeiende en leesbare artikelen over de meest uiteenlopende wijnen en wijngebieden, geschreven door bekende wijnjournalisten. Geen droge kost, geen wijnsnobisme, maar zakelijke informatie voor iedereen die van een goed glas wijn houdt. Wijn is verrassend gewoon en Perswijn draagt dat uit.

Hoe het proefpanel van Perswijn onze wijnen beoordeelt ziet u hier ... 

 

 

  

The Wine & Food Association is uitgever van Proefschrift, De ProefKrant, restaurant- en hotelgids GaultMillau en Jaargids Wijn. The Wine & Food Association organiseert daarnaast diverse tastings en evenementen zoals Wine Professional, Fine Food Professional, Nederlands Wine & Food Festival, Grand Prix St. Hubert, Rose Concours en het Proefschrift Wijnconcours. Tevens is The Wine & Food Association organisator van diverse toonaangevende competities, (regionale) evenementen, proeverijen en bijeenkomsten, al dan niet in samenwerking met buitenlandse producenten of in opdracht/op uitnodiging van het (inter)nationale bedrijfsleven.

De aanbevelingen van The Wine & Food Association vindt u hier ...

Importeurs uit Nederland en België worden uitgenodigd hun mooiste en beste wijnen in te zenden voor de verkiezing van de Wijnen van het Jaar. Het Proefschrift Wijnconcours (sinds 1989) wordt hoog gewaardeerd door de consument, restaurantprofessionals, wijnimporteurs en wijnproducenten. Alle finale- en winnende wijnen worden elk jaar uitvoerig in de nieuwe editie van de Proefschrift Jaargids Wijn omschreven.

Onze wijnen van het 24e Proefschrift Wijnconcours vindt u hier ...

 

 

Harold Hamersma wijnjournalist van onder andere Het Parool en NRC Handelsblad. In 2012 is Harold door Winelife uitgeroepen tot de meest invloedrijke Nederlander in de wijnbranche. Voorheen schrijver van de Wijnalmanak, kwam hij in 2010 voor het eerst met 'De Grote Hamersma' uit. Hamersma beschrijft hier alleen de beste wijnen. Ook de meer exclusieve vondsten komen uitgebreid aan bod in deze gids. Uit de 7000 wijnen die Harold proeft, heeft hij er 2700 geselecteerd voor in zijn boek. Daarvoor moet hij zuiver en evenwichtig zijn én naar fruit smaken. Ook de verhouding prijs-kwaliteit telt zwaar. Elke wijn in De Grote Hamersma heeft een bijzonder aspect dat hij in een paar woorden probeer te vangen. Hamersma deelt in deze gids rapportcijfers uit. Alle wijnen die hij met meer dan een 7,5 beoordeelt krijgen het predikaat 'aanbevolen' mee.

Onze Hamersma wijnen vindt u hier ... 

 

 

Onno Kleyn

Schrijven over smaak, over eten en wijn is zijn beroep, zijn lust en zijn leven. Onno heeft vaste rubrieken in de Volkskrant, schrijft voor verschillende magazines en andere opdrachtgevers en heeft meer dan 40 boeken op zijn naam staan. Op zijn site www.onnokleyn.nl vindt u zijn heerlijkste recepten en aanbevelingen voor wijn.

Een nieuwe loot aan de professionale stam van Onno is de Academie Culinair/Wijnschrijven. Daarmee leidt hij schrijvers, sommeliers, lekkerbekkende amateurs, communicatiemensen en bloggers op om (nog beter) te schrijven over eten en wijn.

De aanbevelingen van Onno Kleyn vindt u hier ...

 

 

Mariëlla Beukers

Met een schat aan ervaring is Mariella Beukers al jarenlang actief als wijnschrijver. Regelmatig publiceert zij artikelen over wijn en wijngeschiedenis, op haar eigen blog Wijnkronieken.nl of in andere media. Voor een aantal klanten schrijft zij ook over de achtergronden van wijn.

De aanbevelingen van Mariëlla Beukers vindt u hier ...  

 

 

Jancis Robinson is de Grande Dame van de Engelse wijnschrijverij, OBE en Master of Wine en een van de toonaangevende autoriteiten op wijngebied in de wereld. Ze is tevens columnist voor de Financial Times. Bekend van de populaire televisieserie over wijn en spijs en van de Jancis Robinson Wine Course. Ze is de meest onderscheiden wijnschrijver aller tijden en runt een website www.jancisrobinson.com met betalende abonnees uit meer dan 70 landen.

De aanraders van Jancis Robinson vindt u hier ...

 

 

 

Wijngekken.nl | Proefnotities, wijnnieuws, de lekkerste en de beste wijnen uit de wijnwereld!

De aanbevelingen van de Wijngekken vindt u hier ...

 

Wijngek.tv geeft informatie over wijn op een toegankelijke manier.  Er wordt vaak moeilijk gedaan over wijn en daarnaast is het aanbod overweldigend. Dat schrikt af. Wijngek.tv probeert een beetje wegwijs te maken in deze wereld. Daarbij is natuurlijk de smaak het uitgangspunt. Niet de prijs of hoe beroemd de wijnmaker is. Daarom wordt er geproefd! Wijngek.tv zegt altijd waar het op staat. Bovendien zijn ze 100% onafhankelijk.

De aanbevelingen van Wijngek.tv vindt u hier ... 

 

 

 
   VinoBlog.nl | Online wijnverhalen
 
 
De aanbevelingen van Vinoblog.nl vindt u hier ...
 
 
BETAALMETHODEN
SNEL EN VEILIG THUISBEZORGD
Verzending door heel Europa en het Verenigd Koninkrijk | Wijn uit Bulgarije | Bulwijn.be
 
OVERAL IN DE EU EN HET VK
 
WIN A HOLIDAY

 Pamporovo, Bulgaria


Tulip Aparts Pamporovo
Heet u van harte welkom!

Meer info here ...
  

Low Intervention Wines

Low Intervention Wines | By Zagreus Winery


Low Intervention Wines
By Zagreus Winery


Meer info ...

NIEUW

Likeuren Bouquet | Bulwijn.be


Likeuren. Authentieke smaken.
Voor uw cocktails en desserten.

Meer info hier ...

Uitverkoop | Bulwijn.be | Verrassend lekkere wijnen uit Bulgarije!

UITVERKOOP
Actueel
In de Top nominaties voor Wijn van het Jaar, 34e Proefschrift Wijnconcours 2022

Maandag 19 september werden tijdens Gastvrij Rotterdam de winnaars van de najaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours bekend gemaakt. Twee wijnen uit Bulgarije uitblonken weer qua inzetbaarheid, karakter en prijs-kwaliteitsverhouding en bereikten de finale als top nominaties voor Wijn van het jaar.

...
Plovdiv, Bulgarije: De Beste Bestemmingen in Europa 2022 - 4de plaats. 1ste plaats in Wijn, Cultuur en Romantiek

Plovdiv behaalt de 4e plaats in de ranking 'De Beste Bestemmingen in Europa 2022' en staat op de 1e plaats in 3 andere categorieën. De stad staat op de eerste plaats in de categorieën 'De Beste Wijnbestemmingen in Europa', 'De Beste Culturele Bestemmingen in Europa' en 'De Beste Romantische Bestemmingen in Europa'.

...
Bulgarian Wine Celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
Bulwijn gaat verder ...

The Wine Routes of Bulgaria | Wijnen uit Bulgarije | Bulwijn.be

Copyright ©2024 Bulwijn.be
Created by Be Easy Web Design