Bulwijn.nl Bulwijn.nl English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

Wijntraditie in Bulgarrije

 

De Bulgaarse wijn heeft onbetwistbare smaakkwaliteiten. Hij is wereldwijd beroemd en heeft vele internationale prijzen gewonnen. De uitstekende smaak van de Bulgaarse wijnen komt tot stand dankzij de specifieke combinatie tussen de bodems en het mediterrane klimaat, en de natuurlijke bescherming van de wijngaarden door de bergen. Daarnaast zorgt de plaatselijke traditie van wijnbouw en wijnbereiding voor een nog meer uitgesproken smaak.

De Thraciërs, die 3000 jaar geleden al in deze streek woonden, legden de basis voor de hedendaagse wijncultuur in Bulgarije. Zij gebruikten de wijn niet alleen als een drank op tafel, maar ook voor hun godsdienstige rituelen. Zij geloofden door de wijn hun goden te kunnen bereiken. De oude Griekse god Dionysius en zijn Thracische analoog Zagreus werden  door de Thraciërs als goden van wijn en blijheid gerespecteerd. Een bewijs voor de oude tradities van de Thraciërs in de wijnproductie en consumptie zijn de prachtige Thracische schatten, die meestal uit wijnsets bestaan.

Zelfs Homerus schreef vaak in zijn werken over de superieure kwaliteiten van de Thracische wijnen.

Na de stichting van de Bulgaarse staat in de 7e eeuw werden de tradities van wijnbereiding geërfd en voortgezet. Vele middeleeuwse reizigers, die over het land trokken, vermeldden de eigenschappen van de verschillende wijnen die ze proefden. In de late 19e en de vroege 20e eeuw werden de wijnbouw en wijnbereiding professioneel benaderd en de grondslagen van de moderne Bulgaarse wijnproductie werden gelegd. Vandaag de dag worden kwaliteitswijnen van Bulgaarse producenten wereldwijd gewaardeerd.

 

 

BETAALMETHODEN
NIEUWE VERLAAGDE TARIEVEN
 
 BE & NL & DE
≥ 12 flessen - gratis thuisbezorgd
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
Actueel
Vinica Mavrud BIO - Officieel De Beste Wijn van een autochtone druif uit Bulgarije ...

Onze Vinica Mavrud BIO is opnieuw goed beoordeeld door DiVino: 
 - 3e plaats van de TOP 50 Bulgaarse wijnen voor 2019;
 - De BESTE wijn van een autochtone druif.

"De meest herkenbare Bulgaarse wijn in stijl, concept en smaakprofiel ..."

...
Plovdiv in Bulgarije - Europese Culturele Hoofdstad 2019

Plovdiv is de eerste Bulgaarse stad die zich Culturele hoofdstad van Europa mag noemen. De prachtige Bulgaarse stad Plovdiv is tevens een van de oudste van Europa. De slogan van de stad is 'Antiek en eeuwig'. Gelegen in het zuidoosten van Bulgarije is Plovdiv een belangrijk bestuurlijk, industrieel en cultureel centrum, met verschillende universiteiten, diverse hogescholen, instituten en musea, maar ook de geboorteplaats van veel grootse wijnen.

...
Bulwijn gaat verder ...

Copyright ©2021 Bulwijn.be
Created by Be Easy Web Design