Zagreus Tiara Mavrud BIO
Excl. BTW: €7,56
Het nieuwe gezicht van de oudste typisch Bulgaarse druif Mavrud ...
PROEFNOTITIE
Kleur: Glasheldere rode kleur met robijn nuancen, levendig, mooi fonkelend;
Neus: Combinatie van bosvruchten, vijgen, honing, lourier, lichte tonen van kaneel en eikenhout;
Smaak: Elegant en mediumvol van smaak. Fruitige nuancen van druiven en overrijpe bosvruchten. Zacht en fruitig, mooi sappig in de mond met vleugje chocolade. Ronde, rijpe tannines, tabak, vanille en eiken op de achtergrond.
Voor jaargang, alcohol percentage en meer informatie ga naar de tab Specificatie.
CULINAIR
Gerechten: BBQ, eendenvlees, hamburger, lamsvlees (gegrilde, gebakken), pasta met tomatensaus, steak (gegrild, gebakken), hertenvlees;
Kaas: Brie, Camember, Danish Blu, Sharp Cheddar;
Temperatuur: 16°C
*Wij raden u aan deze wijn een uur van te voren te openen en te decanteren. Hierdoor komen de geuren en smaken nog beter tot zijn recht.
ONDERSCHEIDINGEN EN MEDAILLES
ZILVEREN MEDAILLE - Internationaler Bioweinpreis 2017, Duitsland;
ZILVEREN MEDAILLE - Concours Mondial de Bruxelles 2017.
AANVULLENDE INFORMATIE
Zagreus Winery bevindt zich in de Thracische vallei (Thracian Lowlands) in Zuid-Bulgarije en werd gebouwd in 2004. Het wijnhuis is een ultra modern gebouw met een volledig geïntegreerde cyclus van productie. Zagreus Winery heeft vandaag de dag ongeveer 130 ha. aan wijngaarden. Alle wijngaarden liggen binnen een straal van 2 km van het wijnhuis. Om maximale kwaliteitscontrole uit te kunnen voeren, gebruikt Zagreus alleen druiven uit eigen wijngaarden voor de wijnproductie. Sinds 2010 worden de wijngaarden van Zagreus Winery volledig geteeld volgens de Europese normen voor biologische landbouw en vanaf oogst 2013 zijn alle wijnen biologisch gecertificeerd.
Wine | |
Druivensoort(en) | 100% Mavrud |
Vintage | 2022 |
Type | dry |
Alc. % | 13.5 |
Inhoud | 0,75 |
Oak aging | 4 maanden |
Oak barrels type | 225L Bulgaarse barriques |
Region | Beschermde Geografische Aanduiding, Thracische Laagvlakte (Thracian Lowlands) |
Tags: Mavrud