Bulwijn.nl Bulwijn.nl English: Bulwine.com Bulwine.com

Low Intervention Wines | By Zagreus Winery

 


'Low intervention wines' zijn wijnen die worden gemaakt met minimale tussenkomst van de wijnmaker of minimale manipulatie tijdens het wijnbereidingsproces. In plaats van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, technologische interventies en agressieve verwerkingstechnieken maken de wijnmakers vaak gebruik van biologische of biodynamische methoden in de wijngaard. Er worden dan ook heel weinig additieven gebruikt. Ook klaring of filtering vindt nauwelijks plaats. Het doel is om een wijn te maken die zo puur mogelijk is, een wijn die de expressie van het terroir en de natuurlijke kenmerken van de druif weerspiegelt.

Low intervention wines worden gewaardeerd om hun authenticiteit, zuiverheid en gevoel van de regio. Ze worden steeds vaker gekozen door de echte wijnliefhebber die de pure kenmerken van de druivensoort wilt proeven en ontdekken, en gevoel van het terroir wilt krijgen van het glas wijn.


Low Intervention Wines | By Zagreus Winery


Low-intervention Wines | Zagreus Winery | Wines of Bulgaria


De oenologen van Zagreus Winery - Tatiana Stefanova en Dimitar Ivanov, hebben hun eigen idee van wat een wijn zou moeten zijn en hoe die moet smaken. Met hun visie 'de gulden middenweg', streven ze ernaar om een goed balans te vinden tussen de volledig natuurlijke methoden en de conventionele wijnbouwpraktijken. Hun idee is om het beste van beide praktijken te halen en toepassen bij de wijnbereiding. Tatiana en Dimitar behouden zich dus het recht op enige interventie om de gewenste stijl van de wijn te bereiken die de druif en het terroir het best laten proeven. Dit natuurlijk nooit tegen elke prijs en altijd vasthoudend aan hun principes.

Basisprincipes van hun low intervention wines aanpak:

Biologische of biodynamische druiven: Tatiana en Dimitar gebruiken uitsluitend druiven die biologisch of biodynamisch worden geteeld, zonder het gebruik van synthetische pesticiden, herbiciden of meststoffen. Dit helpt om de gezondheid van het wijngaard-ecosysteem te behouden en druiven van hogere kwaliteit te krijgen.

Minimum additieven: Zij beperken het gebruik van additieven zoals zwaveldioxide (SO2), klaringmiddelen en andere chemicaliën tot het uiterste minimum. In plaats daarvan geven ze de voorkeur aan natuurlijke processen en zorgvuldig wijngaardbeheer om de stabiliteit en kwaliteit van de druiven en de wijn te waarborgen.

Natuurlijke (spontane, wilde) gisting: In plaats van gebruiken van commerciële giststammen, laten zij de fermentatie spontaan plaatsvinden, waarbij ze gebruik maken van de inheemse gistpopulaties aanwezig op de druivenschillen of in de wijnmakerijomgeving. Dit levert een complexer en expressiever eindproduct op.

Zachte Behandeling: Tevens passen zij doorgaans zachte wijnbereidingstechnieken toe, zoals minimaal pompen, persen en filtratie, om de integriteit van het druivensap te behouden en het risico op oxidatie of andere ongewenste ontwikkelingen te minimaliseren.

Nadruk op Terroir: Tatiana en Dimitar geven altijd prioriteit aan het uitdrukken van het terroir - de unieke combinatie van bodem, klimaat en plek, die de karakter van de wijn beïnvloedt. Door minimale interventie in de kelder, streven ze ernaar om de natuurlijke kenmerken van de wijngaard en de druiven te laten proeven in de wijn.


Bekijk onze selectie low intervention wines ...


 

BETAALMETHODEN
SNEL EN VEILIG THUISBEZORGD
Verzending door heel Europa en het Verenigd Koninkrijk | Wijn uit Bulgarije | Bulwijn.be
 
OVERAL IN DE EU EN HET VK
 
WIN A HOLIDAY

 Pamporovo, Bulgaria


Tulip Aparts Pamporovo
Heet u van harte welkom!

Meer info here ...
  

Low Intervention Wines

Low Intervention Wines | By Zagreus Winery


Low Intervention Wines
By Zagreus Winery


Meer info ...

NIEUW

Likeuren Bouquet | Bulwijn.be


Likeuren. Authentieke smaken.
Voor uw cocktails en desserten.

Meer info hier ...

Uitverkoop | Bulwijn.be | Verrassend lekkere wijnen uit Bulgarije!

Actueel
In de Top nominaties voor Wijn van het Jaar, 34e Proefschrift Wijnconcours 2022

Maandag 19 september werden tijdens Gastvrij Rotterdam de winnaars van de najaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours bekend gemaakt. Twee wijnen uit Bulgarije uitblonken weer qua inzetbaarheid, karakter en prijs-kwaliteitsverhouding en bereikten de finale als top nominaties voor Wijn van het jaar.

...
Plovdiv, Bulgarije: De Beste Bestemmingen in Europa 2022 - 4de plaats. 1ste plaats in Wijn, Cultuur en Romantiek

Plovdiv behaalt de 4e plaats in de ranking 'De Beste Bestemmingen in Europa 2022' en staat op de 1e plaats in 3 andere categorieën. De stad staat op de eerste plaats in de categorieën 'De Beste Wijnbestemmingen in Europa', 'De Beste Culturele Bestemmingen in Europa' en 'De Beste Romantische Bestemmingen in Europa'.

...
Bulgarian Wine Celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
Bulwijn gaat verder ...

The Wine Routes of Bulgaria | Wijnen uit Bulgarije | Bulwijn.be

Copyright ©2024 Bulwijn.be
Created by Be Easy Web Design