Bulwijn.nl Bulwijn.nl English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

Recensie Zagreus Premium Reserve Mavrud, Wijngekken

 

ZAGREUS PREMIUM RESERVE MAVRUD 2012
 
Commentaar en recensie van Wijngekken.nl:
 
Een Bulgaarse wijn uit de inheemse druivensoort Mavrud. De naam Mavrud is afgeleid van het Griekse woord voor “zwart”. Het is een van de oudste en wordt beschouwd als een van de waardevolste plaatselijke rassen van de hoogste kwaliteit. De Mavrud staat op slechts 1.5 procent van het wijngaardareaal aangeplant.  
 
Zagreus Premium Reserve Mavrud, uit de subregio Assenovgrad, heeft een alcoholpercentage van 13,5 procent. De wijn heeft 12 maanden houtrijping gehad en de fles is voorzien van een kurkafsluiting.
 
Zagreus Premium Reserve Mavrud 2012
Een diepdonkerrode kleur. Wat purper in de rand, best vol;
Een geurige neus van kersenconfiture, tijm, chocolade en pepermunt. Ook wat aards. Goed open, aromatisch en aantrekkelijk;
Iets stroef in de eerste aanzet. Peper, eucalypthus en laurier. Wat honing en kruidig. Vol van body. Donker bessen- en bramenfruit. Wat restzoet. Zuidelijk zonnig.
 
Een volle en krachtige wijn. Veel donker rijp fruit. Rond en iets gelikt. Fraai.
 
 
BETAALMETHODEN
NIEUWE VERLAAGDE TARIEVEN
 
 BE & NL & DE
≥ 12 flessen - gratis thuisbezorgd
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
Actueel
Recensie van Ed Huijzer, geproefd op de Nederlandse Wijnfeesten

Het was weer gezellig druk en weer een geslaagd evenement. Bulwijn was ook dit jaar exposant op de Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek. Naast degene die ons kenden van vorige edities, mochten we ook veel nieuwe klanten laten proeven. En natuurlijk was voor hen de verrassing nog groter. Iedereen heeft wel iets nieuws ontdekt.

...
Plovdiv in Bulgarije - Europese Culturele Hoofdstad 2019

Plovdiv is de eerste Bulgaarse stad die zich Culturele hoofdstad van Europa mag noemen. De prachtige Bulgaarse stad Plovdiv is tevens een van de oudste van Europa. De slogan van de stad is 'Antiek en eeuwig'. Gelegen in het zuidoosten van Bulgarije is Plovdiv een belangrijk bestuurlijk, industrieel en cultureel centrum, met verschillende universiteiten, diverse hogescholen, instituten en musea, maar ook de geboorteplaats van veel grootse wijnen.

...
Bulwijn gaat verder ...

Copyright ©2020 Bulwijn.be
Created by Be Easy Web Design