Hand Made Mavrud Rosé Acacia | Barrel fermented | Sur Lie
Excl. BTW: €12,23
Een terroirwijn uit de zonnige Thracië!
Gemaakt met minimum interventie van de inheemse druif Mavrud.
WIJNBEREIDING
Het druivensap blijf enkele uren in contact met de schillen. Gisting op 15-16 °C. De fermentatie verloopt vervolgens op acaciavaten. De wijn rijpt gedurende twee maanden op gist (Sur-lie).
PROEFNOTITIES
Kleur: Briljante zalmroze kleur;
Aroma: Rijke, maar wel delicate aroma's van witte bloemen, druivensap en tinten van aardbei;
Smaak: Fris en fruitig, sappige structuur, mooie rijpheid, licht strakke afdronk.
Een rosé voor bij de maaltijd!
Voor meer info, bekijk de bijgesloten foto's.
Voor actuele jaargang, alcohol percentage en meer informatie ga naar de tab Specificatie.
CULINAIR
Gerechten: Antipasto, gerookte kip, couscous, ham, kwartels, kruidige Chinees, kruidige Mexicaans, tonijn, kalfsvlees;
Kaas: Brie, Camember, Danish Blu, Sharp Cheddar;
Temperatuur: 11-12°C
HET GEBIED
Zuidelijk gebied - Thracian Lowlands (Thracische Laagvlakte)
Southern Region – It includes around 35% of the vineyard massifs and is characterized by a moderate continental climate and good distribution of precipitation during the vegetation period.
ZAGREUS WINERY
Zagreus Winery bevindt zich in de Thracische vallei (Thracian Lowlands) in Zuid-Bulgarije en werd gebouwd in 2004. Het wijnhuis is een ultra modern gebouw met een volledig geïntegreerde cyclus van productie. Zagreus Winery heeft vandaag de dag ongeveer 130 ha. aan wijngaarden. Alle wijngaarden liggen binnen een straal van 2 km van het wijnhuis. Om maximale kwaliteitscontrole uit te kunnen voeren, gebruikt Zagreus alleen druiven uit eigen wijngaarden voor de wijnproductie. Sinds 2010 worden de wijngaarden van Zagreus Winery volledig geteeld volgens de Europese normen voor biologische landbouw en vanaf oogst 2013 zijn alle wijnen biologisch gecertificeerd.
Lees meer over Zagreus Winery ...
Wine | |
Druivensoort(en) | 100% Mavrud |
Vintage | 2021 |
Type | Droog |
Alc. % | 12.5% |
Inhoud | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
Fermentatie | Sur Lie | Berrel-fermented | Acaciavaten |
Oak aging | 2 maanden |
Oak barrels type | Acaciavaten |
Region | Beschermde Geografische Aanduiding, Thracian Lowlands /Thracische Laagvlakte/ |
Tags: Mavrud, Cabernet Sauvignon