Bulwijn.nl Bulwijn.nl English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

Recensie UNIQATO Ruen, Wijngekken

 

UNIQATO RUEN 2013
 
Commentaar en recensie van Wijngekken.nl:
 
Rode wijn uit een unieke druivensoort Ruen uit Bulgarije. De Ruen is een zeldzame Bulgaarse druif, een kruising tussen Broad Leaved Melnik en Cabernet Sauvignon. Zeldzaam omdat er slechts 7 hectare van is aangeplant!
Deze Uniqato Ruen van de Damianitza Winery heeft 7 tot 8 maanden houtrijping gehad in nieuwe Franse eiken vaten. Er zijn 3.950 flessen van geproduceerd. Het alcoholpercentage is 13,5 procent. Het herkomstgebied is de regio Trakiiska Nizina.
 
We draaien de kurk uit de fles en proeven maar…
 
Uniqato Ruen 2013
Een heldere, dieprode kleur. Redelijk vol van kleur in de rand;
De neus is in eerste instantie wat ingetogen. De volgende dag opent de neus zich beter. Bosbessenjam, kersen en vanille. Iets rokerig en wat aards;
Licht tanninerijk en fijne frisse zuren op de tong. Wat gestoofd fruit van kersen en bessen. Verder mint, bittere chocolade en koffie. Iets droog en stroef. De aanwezige zuren zorgen voor de nodige spanning;
 
Medium volle, fijne wijn met een warm zuidelijk karakter.
 
 
BETAALMETHODEN
NIEUWE VERLAAGDE TARIEVEN
 
 BE & NL & DE
≥ 12 flessen - gratis thuisbezorgd
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
Actueel
Recensie van Ed Huijzer, geproefd op de Nederlandse Wijnfeesten

Het was weer gezellig druk en weer een geslaagd evenement. Bulwijn was ook dit jaar exposant op de Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek. Naast degene die ons kenden van vorige edities, mochten we ook veel nieuwe klanten laten proeven. En natuurlijk was voor hen de verrassing nog groter. Iedereen heeft wel iets nieuws ontdekt.

...
Plovdiv in Bulgarije - Europese Culturele Hoofdstad 2019

Plovdiv is de eerste Bulgaarse stad die zich Culturele hoofdstad van Europa mag noemen. De prachtige Bulgaarse stad Plovdiv is tevens een van de oudste van Europa. De slogan van de stad is 'Antiek en eeuwig'. Gelegen in het zuidoosten van Bulgarije is Plovdiv een belangrijk bestuurlijk, industrieel en cultureel centrum, met verschillende universiteiten, diverse hogescholen, instituten en musea, maar ook de geboorteplaats van veel grootse wijnen.

...
Bulwijn gaat verder ...

Copyright ©2020 Bulwijn.be
Created by Be Easy Web Design