Bulwijn.nl Bulwijn.nl English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

Recensie UNIQATO Rubin, Wijngekken

 

UNIQATO RUBIN 2010
 
Commentaar en recensie van Wijngekken.nl:
 
Wijn uit inheemse druivenrassen blijven verrassen. Neem deze prachtige rode wijn uit Bulgarije.
Een topwijn uit Bulgarije met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding! Gouden medaille dus…
       
Wijn uit de Rubin druif. Wat zegt verkoper Bulwijn.be hierover?
“De Rubin druif is een authentiek Bulgaarse druivensoort. Hij is ontstaan door de kruising van Syrah en Nebbiolo. De kruising vond plaats in 1944, maar het duurde nog tot 1961 voordat het nieuwe druivenras internationaal erkend werd. De Rubin druif wordt alleen geteeld in vrij kleine gebieden in de regio van Struma River Valley, in het zuid-westen van Bulgarije.”
Er zijn 19.000 flessen van deze Rubin geproduceerd en gebotteld in een zware, robuuste fles. De wijn heeft 10 maanden houtrijping ondergaan. Het alcoholpercentage is 14,5 procent en de fles is voorzien van een kurkafsluiting.
UNIQATO Rubin 2010
Donkerrood en geconcentreerd van kleur. Vol in de rand met iets ontwikkeling. Een olieachtige viscositeit;
Een goede open neus: rokerig, confiture, zwarte bessen, tabak en iets zuivel. Stallucht, vanille en iets zoet;
In de mond krachtig en vol. Bittere chocolade, cacao, koffie en mocca. Zwarte peper. Donker fruit van bramen en zwarte bessen. Rond en goed in balans.
Stevige en robuuste wijn met veel fruit. In deze wijn gaan kracht en elegantie hand in hand. Een topwijn uit Bulgarije met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding! Gouden medaille dus…
 
 
 
 
BETAALMETHODEN
NIEUWE VERLAAGDE TARIEVEN
 
 BE & NL & DE
≥ 12 flessen - gratis thuisbezorgd
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
Actueel
Recensie van Ed Huijzer, geproefd op de Nederlandse Wijnfeesten

Het was weer gezellig druk en weer een geslaagd evenement. Bulwijn was ook dit jaar exposant op de Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek. Naast degene die ons kenden van vorige edities, mochten we ook veel nieuwe klanten laten proeven. En natuurlijk was voor hen de verrassing nog groter. Iedereen heeft wel iets nieuws ontdekt.

...
Plovdiv in Bulgarije - Europese Culturele Hoofdstad 2019

Plovdiv is de eerste Bulgaarse stad die zich Culturele hoofdstad van Europa mag noemen. De prachtige Bulgaarse stad Plovdiv is tevens een van de oudste van Europa. De slogan van de stad is 'Antiek en eeuwig'. Gelegen in het zuidoosten van Bulgarije is Plovdiv een belangrijk bestuurlijk, industrieel en cultureel centrum, met verschillende universiteiten, diverse hogescholen, instituten en musea, maar ook de geboorteplaats van veel grootse wijnen.

...
Bulwijn gaat verder ...

Copyright ©2020 Bulwijn.be
Created by Be Easy Web Design