Bulwijn.nl Bulwijn.nl English: Bulwine.com Bulwine.com
OVERAL IN EUROPA
snel en veilig thuisbezorgd

Plovdiv in Bulgarije - Europese Culturele Hoofdstad 2019

 

PLOVDIV

Na het voorzitterschap van de Raad van de EU (januari - juni 2018), is Plovdiv 2019 één van de volgende grote en belangrijke evenementen voor Bulgarije.

Plovdiv is de eerste Bulgaarse stad die zich Culturele hoofdstad van Europa mag noemen. Gelegen in het zuidoosten van Bulgarije is Plovdiv de op één na grootste stad van het land, met ongeveer 345.000 inwoners. De prachtige Bulgaarse stad Plovdiv is tevens een van de oudste van Europa. De slogan van de stad is 'Antiek en eeuwig'.

Samen is het motto van Plovdiv Culturele Hoofdstad van Europa. Het omvat vier thematische platforms: Samenvoegen integreert etnische en minderheidsgroepen en heeft tot doel verschillende generaties en sociale groepen bij elkaar te brengen; Transformeer herleeft en geeft opnieuw vorm aan vergeten stedelijke ruimtes; Herleef heeft tot doel het historische erfgoed te behouden en de toegang tot cultuur uit te breiden; Relax bevordert duurzaam leven met een traag tempo, langzaam voedsel en degrowth.

De stad heeft meer dan 300 projecten gepland en bijna 500 evenementen op meer dan 70 locaties in de stad. Naar verwachting zullen meer dan twee miljoen toeristen Plovdiv in 2019 bezoeken.

Plovdiv ligt in de Thracische vlakte, aan de voet van de Rodopi gebergte en aan de rivier de Maritsa. Het is een belangrijk bestuurlijk, industrieel en cultureel centrum, met verschillende universiteiten, diverse hogescholen, instituten en musea. Toch is dit niet alles ... Plovdiv ligt ook in de meest bekende wijnregio van Bulgarije - De Thracische Laagvlakte (Thracian Lowlands). Deze wijnregio omvat ongeveer 35% van de wijngaarden en kenmerkt zich door een continentaal klimaat met een bepaald Mediterrane invloed. Uitsluitend in dit gebied wordt de meest onderscheidende inheemse druif van Bulgarije geteeld - Mavrud.

 


  Alle artikelsOver BulgarijeActueel


Related Products

VINICA MAVRUD BIO | Van gedroogde druiven

VINICA MAVRUD BIO | Van gedroogde druiven

  Officieel de beste wijn van Bulgarije voor 2016. Jaargangen veranderen, maar k..

€15,90 Ex Tax: €13,14

Zagreus Mavrud Reserve Organic

Zagreus Mavrud Reserve Organic

  In de TOP 5 nominaties voor Wijn van het Jaar  PROEFSCHRIFT WIJNCONCOURS 2016, A..

€10,76 Ex Tax: €8,89

STAROSEL TERROIR Special Selection

STAROSEL TERROIR Special Selection

  Een charmante Bordeaux blend van het prachtige oogstjaar 2016. Een topwijn ..

€13,50 Ex Tax: €11,16

WINE TREASURE Starosel Winery

WINE TREASURE Starosel Winery

  WINE TREASURE is de topwijn van Starosel Winery. Fluweelachtig, rijk, vol en complex. Een ..

€30,00 Ex Tax: €24,79

BETAALMETHODEN
NIEUWE VERLAAGDE TARIEVEN
 
 BE & NL & DE
≥ 12 flessen - gratis thuisbezorgd
*proefpakketten beschouwd als 1 fles
Actueel
Recensie van Ed Huijzer, geproefd op de Nederlandse Wijnfeesten

Het was weer gezellig druk en weer een geslaagd evenement. Bulwijn was ook dit jaar exposant op de Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek. Naast degene die ons kenden van vorige edities, mochten we ook veel nieuwe klanten laten proeven. En natuurlijk was voor hen de verrassing nog groter. Iedereen heeft wel iets nieuws ontdekt.

...
Plovdiv in Bulgarije - Europese Culturele Hoofdstad 2019

Plovdiv is de eerste Bulgaarse stad die zich Culturele hoofdstad van Europa mag noemen. De prachtige Bulgaarse stad Plovdiv is tevens een van de oudste van Europa. De slogan van de stad is 'Antiek en eeuwig'. Gelegen in het zuidoosten van Bulgarije is Plovdiv een belangrijk bestuurlijk, industrieel en cultureel centrum, met verschillende universiteiten, diverse hogescholen, instituten en musea, maar ook de geboorteplaats van veel grootse wijnen.

...
Bulwijn gaat verder ...

Copyright ©2019 Bulwijn.be
Created by Be Easy Web Design